Hoe zie jij jezelf?

door | jan 14, 2021 | 0 Reacties

Een jongen in dure kleding en een gouden horloge zet een plastic zak op de balie van het ziekenhuis en zegt: “Dit is voor mijn vriend die hier ligt.”

Ik werp een blik in de zak en kijk hem vol verbazing aan.  Hij glimlacht: “Dat is dertigduizend euro. Het is de opbrengst van lachgas van één week.”

Geslaagde businessman

Deze jongen ziet zichzelf als een geslaagde zakenman. Hij verdient tonnen, maar heeft geen oog voor het welzijn van zijn klanten. Want als hij daar wel oog voor zou hebben, zou hij niets meer verdienen.

Wat wil jij?

Jij wilt juist dat het beter gaat met je klant en dat je haar helpt om moeilijkheden op te lossen. Je wilt een bijdrage leveren aan een betere wereld. Dat geeft jouw leven zin. Je zet je in voor de ander. Jij ziet een hoger doel dan alleen jezelf en je verlangt ernaar de bevrijding over te brengen die je zelf ontdekt hebt. Want je bent inmiddels zelf een leraar en de wereld wacht op je.

Je verwacht echter geen dertigduizend euro per week te verdienen. Dat hoeft ook niet, want je bent bescheiden en je weet dat geld niet gelukkig maakt. Je vertelt jezelf dat je aan een paar klanten voldoende hebt en dat je niet groot hoeft te worden.

Toch wringt het

En toch wringt het ergens. Het is moeilijk om aan klanten te komen en je moet hard werken om rond te komen. Je hebt eerder een dure hobby dan een winstgevend bedrijf. De frustratie begint je oren uit komen. Maar wat is er precies aan de hand?

Het is hoe jij tegen jezelf kijkt. Je maakt jezelf te klein. De jongen met het gouden horloge ziet zichzelf als groot en succesvol en dat is hij ook. Zo wil ik niet zijn en jij ook niet, maar het zegt wel iets. Het zegt dat jij te klein over jezelf denkt. En hoe goed het is dat je dit nu leest.

Groter denken

Denk groter en zie jezelf als een mens met onbeperkte mogelijkheden. Ga terug naar de start van je bedrijf. Je voelde een gedrevenheid om je kennis en ervaring over te dragen. Raak die bevrijding in jezelf weer aan en voel hem in elke vezel van je lichaam.

De bevrijding is het antwoord dat jij gevonden hebt op het verzachten van pijn. Dat is groots. Het enige wat je hoeft te doen, is het nu zelf te leven. Leef een bevrijd leven. Sta volledig in het licht en vertrouwen van een hoger doel. Geef je over aan dienstbaarheid en laat het universum je de weg wijzen.

Weten is iets anders dan leven

Misschien weet je wel hoe het werkt, maar leef je het nog niet. Want als je het al zou leven zou je tientallen klanten moeiteloos aantrekken, heb je een boek geschreven en staat er dagelijks een team om je heen om je bedrijf naar grote hoogtes te tillen.

Overvloed

Ik geloof dat je tot alles in staat bent omdat je van nature overvloed bent. Er is ongelooflijk veel geld in de wereld, ook voor jou. En ook jij mag succesvol zijn of wonen in een kasteel met een zwembad. Waarom niet?. Al je eerlijk bent naar jezelf zou jij ook best die dertigduizend euro willen. Het is niet verkeerd hiervoor te gaan, zolang je er voor zorgt dat je klant net zo succesvol is als jij.Misschien vind je het moeilijk om dat te voelen of durf je je er niet aan over te geven. Misschien denk je dat dit eigenlijk niet hoort of niet mag.

Ik geef je daarom 4 tips:

1.      Werk aan een kalme geest

Als jij onrustig bent heb je geen kalme geest. Met een onrustig geest is de natuurlijke vervulling en rijkdom van wie je bent niet te zien. Breng die onrust tot rust. Dat doe je door dagelijks de stilte op te zoeken, te reflecteren op jezelf en te mediteren.

2.      Trek aan wie je bent

Je trekt aan wie je bent. Als jij jezelf niet gelooft, geloven je klanten je ook niet. En andersom: als jij gelooft in je grootsheid en dat je in dienst van een hoger doel iets kunt betekenen voor anderen, gebeurt dit ook en krijg je het terug.

3.      Laat twijfel en onzekerheid los

Ik heb ontdekt dat je twijfel en onzekerheid niet moet onderzoeken op waarheid. Laat het gewoon los. Alles wat je energie geeft wordt groter. Al je kleine denken komt voort uit twijfel en onzekerheid. Natuurlijk is het goed om je daar bewust van te worden. Maak, eenmaal bewust, de keuze om ermee te stoppen. Oefen andere gedachten, gedachten waarin jij jezelf vertelt dat je goed bent. En houd van jezelf.

4.      Kies voor Liefde

Kiezen voor de Liefde betekent dat je bewust liefde geeft aan jezelf. Neem de tijd voor jezelf om kalmte te ontwikkelen. Kiezen voor de Liefde betekent dat jij je overgeeft aan de Liefde. Misschien weet je wel wat Liefde is, maar besluit nu om Liefde te zijn. Oftewel: Liefde te leven.

Liefde Leven

Als jij Liefde leeft zou het zo kunnen zijn dat jij de directeur bent van het ziekenhuis waarin ik aan de balie die plastic zak met dertigduizend euro aannam. Dat betekent dat er miljoenen euro’s door je handen gaan voor het welzijn van anderen. Het kan hè? Laat je door niets weerhouden en zet nu je eerste stap om de kalmte te ontwikkelen om jezelf te zien als de ondernemer die je wilt zijn.

Elke donderdag heb ik plek voor tien ondernemers voor een gratis Kalmte Sessie. Maak je dromen waar en meld je aan.

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *