Hoe parels ontstaan door het schuren van de tijd

door | nov 25, 2021 | 2 reacties

Een artikel over tijd schrijven is toch moeilijker dan ik dacht. Wil ik schrijven over de bizarre tijd waarin we leven?  Wil ik voeding geven aan de duizenden meningen die er al bestaan over wat men als waarheid ziet. Interessanter vind ik het hoe het schuren van de tijd parels vormt

Gebouwde werkelijkheid

Ik neem je mee naar de opbouw van je leven en kijk eens terug in de tijd. Je hebt gedurende de tijd van je leven aan een werkelijkheid gebouwd: studie, relatie, het kopen van je huis en het krijgen van je kinderen. Door de jaren heen heb je, al dan niet in chronologische volgorde, iets opgebouwd wat je zekerheid en vertrouwen geeft. Dit proces gebeurt grotendeels onbewust en is ingegeven door je achtergrond en de maatschappij waarin je opgroeit.

Crisis

Bewustzijn over tijd wordt wakker door een crisis zoals: corona, een overlijden van een dierbare of een breuk in de levenslijn der verwachtingen. Dan lijkt het alsof de tijd even stilstaat en je in een vacuüm van angst, paniek en onzekerheid terechtkomt. Je gebouwde werkelijkheid barst en je schuurt met de tijd.

Watersnoodramp

In deze crisis schuur je met de tijd, want door een crisis kom je in het tijdloze én krijg je de kans een parel te vinden. Zo was ik van de zomer bijvoorbeeld getuige van de watersnoodramp in Maastricht. Precies die week was ik daar. En ik weet nog hoe schuldig ik mij voelde in de trein op de terugweg naar het droge Noorden.

Flits

Het werd mij bewust dat mijn leven in een flits voorbij kan zijn. Het regent een aantal dagen en er vallen tientallen doden, waaronder in Duitsland. Al mijn wensen, gehechtheden en teleurstellingen over mijn leven vielen weg. Ik kwam in een stil vacuüm van kalmte en verwarring terecht. Ik voelde een diep verdriet en bevrijding tegelijk. Maar ook schuld en schaamte. Hoe durf ik me zo druk te maken over de onbenulligheden in mijn leven?

Sturen in de tijd

Het werd me pijnlijk bewust dat ik mijn leven probeer te sturen in de tijd en volledig ontevreden ben over het resultaat: ik ben niet getrouwd, ik heb geen kinderen en ik heb geen koophuis. Kortom het is niet goed genoeg en ik vond dat het hoog tijd was dat mijn harde werk en inspanningen zich nu maar eens moeten uitbetalen. Ik had de watersnoodramp nodig om wakker te worden en mijn parel te vinden. Te zien dat ik nu moet leven.

Parel

Hoe is dat voor jou? Wat doet bijvoorbeeld corona met je? Zet het jouw gebouwde werkelijkheid op zijn kop. Brengt het je in een crisis? Doet het je schuren met de tijd?

Je kunt natuurlijk lessen trekken uit corona en ik hoop ook dat je dit doet. Dat het je bewustzijn, liefde en compassie brengt voor andersdenkenden. Maar meer dan dit alles gun ik je de parel van tijdloosheid. Deze parel kun je alleen zien door je te richten op het Licht en schoonheid van de parel. Sta daarnaast toe dat je schuurt met de maatregelen, met je angst en onzekerheid waar dit allemaal naar toe gaat. Ontdek hoe dit schuren je helpt je te richten op het Licht. Het Licht dat jij in essentie bent.

Tijdloos

Dit is je de allergrootste parel die jijzelf kunt geven. Het gaat er in deze tijd niet om voor welke gebouwde werkelijkheid je kiest. Of voor welke polariteit je kiest. Daar gaat het niet over. Deze tijd is een kans je ogen open te doen. Het enige wat je hoeft te doen is je te richten op het Licht en je eigen tijdloosheid te leven.

Kom eens praten met mij

Pieker je veel over deze tijd? Loop je vast over wat je wel of niet moet doen? Vind je het fijn hier eens met mij over in gesprek te gaan? Dat kan! Ik bied je een gratis Psychosynthese Lifecoach sessie van een half uur. Boek  hieronder direct een afspraak in mijn agenda.

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

2 Reacties

 1. Manita

  Dank je voor je mooie blog, Kit. Voor mij is het heel herkenbaar. Ik zat al een tijdje voor Corona in een schurende periode van mijn leven. Ik ontdek steeds nieuwe parels in mezelf. Parels die zonder die schuring niet gegroeid zouden zijn. Parels waar ik dankbaar voor ben.
  Ook nu gebeurt dat weer. Door me naar binnen te richten, naar het Licht in mij voel ik dat ik in mijn kracht blijf staan. Ondanks alles wat er om me heen gebeurt. Omdat ik vanuit mijn essentie leef.

  Antwoord
 2. Marielle

  ja mooi Kit wat je schrijft. Ik hou ook van parels :-).
  Ik zie de periode waarin we nu leven als een heel mooie tijd om alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd ook werkelijk te gaan leven. Daar ‘voortreffelijkheid’ in te ontwikkelen.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *