Masterclass Zen in Bedrijf

Verlang je naar rust en kalmte in je bedrijf en je leven? Voel jij je gevangen en loop je vast in dezelfde patronen? Waarschijnlijk heb je al innerlijk werk verricht en weet je hoe het werkt. Maar met het onderzoeken van je geest heb je weinig ervaring. Je mist de tools om werkelijk met een kalme geest te leven. Je bent zoekend, onzeker en je vecht tegen jezelf.

Een tijd geleden voelde ik me ook onrustig en dacht ik negatief over mezelf. Ik liep erin vast. Inmiddels ben ik jaren verder en ervaringen rijker. Nu ben ik expert in het kalmeren van de geest.

Masterclass Zen in Bedrijf

Verlang je naar rust? Voel jij je gevangen in je gedachten en loop je vast in dezelfde patronen? Waarschijnlijk heb je al innerlijk werk verricht. Je weet hoe het werkt. Maar met het onderzoeken van je geest heb je weinig ervaring. Je mist de tools om werkelijk met een kalme geest te leven. Je bent zoekend, onzeker en je vecht tegen jezelf.

Een tijd geleden voelde ik me ook onrustig en dacht ik negatief over mezelf. Ik liep erin vast. Inmiddels ben ik jaren verder en ervaringen rijker. Nu ben ik expert in het kalmeren van de geest.

Het is mijn missie om jou te helpen

Ik geloof dat een kalme geest voor iedereen mogelijk is ongeacht je achtergrond, je geschiedenis, je trauma’s of je leeftijd.

N
Ik bied je een eenvoudige en direct toepasbare methode die ik zelf al jarenlang gebruik. Dit heeft gegarandeerd effect op jou. Het is niet ingewikkeld, maar je moet het wel even weten. En toepassen.
N

Stap voor stap begeleid ik je door deze Masterclass heen waarin je kennismaakt met de principes van het zenboeddhisme. Deze Masterclass nodigt je uit verder te gaan dan weten. Dat klinkt voor nu nog ingewikkeld omdat je niet weet wat je niet weet. Ik beloof je dat je het gedurende de dag helder krijgt en je zult verrast en dankbaar zijn voor de resultaten die je ontdekt.

Grijp je Kans!

Zo ongelooflijk veel mensen lijden op dit moment. Verwarring, eenzaamheid en angst vieren hoogtij tegenwoordig. Jouw klant heeft het zo hard dat jij kalm en stabiel bent én dit ook blijft als het moeilijk wordt.

Wil je weten hoe je doet? Lees dan verder.

Mijn ervaring

Ik voelde mij onrustig, onzeker en alleen in mijn zoektocht. Tot ik besloot het anders te doen. Wat ik toen ontdekte veranderde mijn leven definitief.

Mijn jeugd was problematisch, traumatisch en onveilig. Ik had patronen aangeleerd om de veiligheid te zoeken bij een ander. Ik gaf mezelf voortdurend weg en ik had geen idee wie ik werkelijk was. 

Rond mijn 32ste ontdekte ik dat ik geleid werd door angst. Ik leidde mijn leven in onrust, in onzekerheid en piekerde nachtenlang. Ik had een paar therapieën gevolgd en de Sociale Academie afgerond. Maar dat gaf me allemaal geen rust. Alle kennis die ik had kon ik niet gebruiken om mezelf tot rust te brengen. Ik bleef maar tegen mezelf oplopen, kwam regelmatig in conflict met mezelf en met anderen, en ik begreep niets van mijn binnenwereld.

Ik zag niet waar het mis ging. Pas toen ik de geheimen van het kalmeren van mijn geest doorgrondde kon ik ermee werken en de tools succesvol toepassen. Mijn pad naar een kalme geest ontdekte ik lichamelijk (Aikido), door mijn geest te onderzoeken (Zen) en door mijn geest te begrijpen (Psychosynthese).

Het verrijkte mijn leven en het geeft mij tot op de dag van vandaag vrijheid, rust en liefde in relatie met mezelf en met anderen. Ik durf nu mijn leven over te geven aan iets dat groter is dan ikzelf, in het vertrouwen dat het altijd goed is.

Je hoeft het niet alleen te doen

Ik besloot te investeren in mezelf  op persoonlijk en zakelijk gebied En ik ontdekte wat mij beperkte in mijn dagelijks leven én in mijn bedrijf. wat mij het meest blokkeerde waren twee dingen. Ten eerste mijn beperkende overtuigingen over mezelf en ten tweede dat ik geen handjes en voetjes wist te geven aan al mijn kennis.

Ik had wel een ander nodig om mij hier bewust van te maken en mijn blinde vlekken helder te krijgen. Iemand die met mij meeliep, die mij hielp te duiden wat ik op mijn pad tegenkwam en hielp bij het toepassen van het onbekende. Met veel hulp heb ik mijn dromen waar gemaakt. Zonder die hulp was dat niet gelukt.

Het mooiste is dat ik nu deze hulp aan jou kan geven. Dat is echt mijn grootste succes. Nu kan ik jou helpen je dromen waar te maken en een leven te kiezen van liefde, verbinding, vertrouwen, harmonie en vrijheid. Het kan, ook voor jou!

Ik ga je helpen

Dat is precies de reden waarom ik deze Masterclass Zen in Bedrijf voor je ontwikkeld heb. Want jouw kalme geest zit niet in het opdoen van nog meer kennis of het volgen van nieuwe opleidingen. Jouw kalme geest is innerlijke stabiliteit en harmonie en komt tot uiting in je passie voor je vak en je klant  Maar dan moet je daar wel dagelijks stappen in zetten en weten wat je moet doen. Ik help je daar graag bij door de principes van een eeuwenoude traditie eenvoudig te vertalen naar het hier en nu.

Stilte

In zen speelt stilte een grote rol. Je hebt stilte nodig om bij jezelf en uit de herrie van de buitenwereld te komen. Maar hoe stop je met denken of nachtenlang piekeren? Ik vertel het je in deze Masterclass. Sommige mensen vinden stilte eng en dat komt omdat stilte je bewust maakt waar jij je druk over maakt.

In deze Masterclass leer ik je te werken met stilte. Stilte heeft namelijk heel veel informatie voor je. Want als je gedachten, twijfels en onzekerheden je niet meer plagen, dan komt omhoog wat je werkelijk wilt. Je begrijpt hoe behulpzaam het is om bijvoorbeeld de riching van je bedrijf helder te krijgen. Als je onderneemt vanuit angst voel jij je gestresst, ben je snel moe, heb je geldzorgen en werk je keihard. Als je onderneemt vanuit een stille kalme geest ervaar je rust, helderheid, vertrouwen, creativiteit en een tomeloze energie.

Ik creeer elke dag bewust stiltemomenten voor mezelf door bewust zijn telefoon uit te zetten, elke ochtend een half uur te mediteren en minstens driemaal per week een tocht te maken op mijn racefiets. Het geeft rust in mijn hoofd en ik verzet meer werk dan ooit daarvoor. Plus dat ik onderneem vanuit een plek in mezelf waarin ik in staat ben het allerbeste te geven aan mijn klanten. Mijn klanten verdienen dit ook en ik ervaar dan ook een grote verantwoordelijkheid mijn klanten het beste te geven wat ik heb.

Tijdens deze Masterclass las ik stiltemomenten in en begeleid ik je stap voor stap naar de kern van wie jij bent en van je bedrijf. Je zult blij verrast zijn met de resultaten die je ontdekt. Je hoeft dit natuurlijk niet in je eentje te doen. Er zijn anderen op dit pad en juist het delen van je ervaringen is ondersteunend en behulpzaam.

Jij bent mijn belangrijkste reden om deze Masterclass te geven. Want je kunt het gewoon niet alleen. Je hebt mensen nodig die je de weg wijzen. Je hebt de hulp van een expert nodig die de ins en outs van het geestelijk pad kent. Dit pad is prachtig, soms moeilijk en confronterend, maar vooral bevrijdend, verhelderend en inzichtgevend.

Wil jij dit ook? Dan nodig ik je uit om vandaag te starten samen te werken met jezelf. Want daar begint het allemaal. Elke stap die je zet op dit pad begint in jou. Hoe mooi is dat!

Toepassen

“Wanneer komen jullie nou eens een keer van dat kussen af?” is een vraag die decennialang aan zen monniken gesteld wordt. Het lijkt alsof monniken niets doen om de pijn van de wereld te verzachten. Zij staan niet op de barricade of op het Museumplein, maar trekken zich in stilte terug om te mediteren. En toch doen ze iets giga belangrijks en wat voor mij dé reden is om deze dag voor jou te organiseren.  Zij beginnen bij zichzelf. Zij onderzoeken en kalmeren hun geest tot in detail en ontwaken hun compassie voor alle levende wezens inclusief de mens.

Hoe kan je de wereld verbeteren of het allerbeste aan jouw klanten geven als je niet in staat bent compassie te geven aan jezelf? Want juist door bij jezelf te beginnen en lief te hebben ontstaat er compassie en harmonie wat je meeneemt de wereld in. Hier hoef je niet voor de barricades op. Je hoef alleen maar te Zijn en anderen hun pijn te verzachten door wie jij bent.

In dit onderdeel zet je een eerste stap in het toepassen van die compassie en harmonie voor jezelf en je klanten. Ik maak dit zeer concreet en tastbaar voor je door mijn enorme ervaring in Zen, Aikido, Advaita Vendanta, Chi Kung, Taiji, Psychologie, Filosofie en Psychosynthese Lifecoaching te combineren waarbij ik Zen als basis neem.

Zen succesvol toepassen doe je door:

  • Meditatie
  • Contemplatie
  • Pijlers van Zen

Meditatie

Meditatiebeoefening is het hart van Zen. Je maakt kennis met zazen (zithouding) en shikantaza (meditatievorm). Gedurende de dag brengen we korte momenten in stiltemeditatie door. Je ontvangt hiervoor duidelijke instructie. Je hoeft geen meditatiekussen mee te nemen.

Contemplatie

Contemplatie is het aandachtig bevragen en onderzoeken van je ervaringen. In contemplatie stel jij jezelf open voor wat je (nog) niet kent. Dit levert je ongekend veel informatie en inzichten op. 

Pijlers van Zen

Zenmeditatie en contemplatie staat op drie onderstaande Pijlers van Zen. Tijdens deze Masterclass kom ik hier uitgebreid op terug.

  • Grote Twijfel
  • Groot Vertrouwen
  • Grote Vastberadenheid

Je hebt aan het einde van de dag glashelder waarom Meditatie, Contemplatie en de Pijlers van Zen letterlijk handen en voeten geven aan de stappen die je zet.

Oefenen in de basis

Al het leren begint in de basis en bij oefenen. Deze Masterclass is actief en zit vol met oefeningen waarbij ik de onderstaande basisprincipes als uitgangspunt neem.

  1. Alignment

Alignment betekent dat als alles op één lijn staat dat het dan beter functioneert. Als bijvoorbeeld jouw gedachten, jouw gevoelens en jouw handelen op één lijn staan ben je authentiek en aantrekkelijk voor je klanten.

2. Ontspanning

Een gespannen geest verkrampt en creeert  angst. Een kalmte geest is van nature ontspannen en relax. We doen daar oefeningen voor die je thuis ook eenvoudig kunt toepassen.

3.  Veerkracht

Er is geen kwaliteit van geest zo belangrijk als veerkracht. Zeker in deze tijd met zoveel stress en burnout klachten zijn de mensen hun geestelijke veerkracht kwijtgeraakt. Het heen en weer kunnen bewegen tussen spanning en ontspanning van geest en lichaam is veerkracht. Dit vraag een soepele, flexibele, vertrouwensvolle staat van zijn in innerlijke stabiliteit. Hoe je dit doet laat ik je op deze dag zien.

Hoeveel je uit deze dag haalt heb je zelf in de hand. Hoe serieuzer je meedoet en bereid bent uit je comfortzone te gaan om je parels te vinden hoe meer het je oplevert.

Zelfkennis

Het grootste cadeau wat deze dag je oplevert is zelfkennis. Kennis is macht zeggen ze wel eens. Maar kennis over jezelf is onbetaalbaar. Ik neem jou en je rugzak mee naar een reis door je binnenwereld en gebruik hiervoor de Psychosynthese Lifecoaching als basis.

Kalmte

Kalmte is een staat van Zijn waarin je vreugde, licht, liefde, compassie, harmonie en vrede ervaart én hier niets voor hoeft te doen om dit te voelen. Hoe jij je geest zo kalmeert dat je in kalmte komt ga je ontdekken op deze bijzondere dag.

Compassie

Mijn dag is geslaagd als jij na deze dag een stukje compassie kan voelen voor jezelf. want alles wat jij in jezelf veranderd, heeft direct impact op je klanten. Ik help dus jouw klanten door jou te helpen te kiezen, te werken en te leven vanuit compassie.

Wat zeggen klanten?

De training Zen in Bedrijf is ècht een aanrader! Allereerst, Kit is in staat om alles op een heldere, duidelijke en rustige manier uit te leggen. In alle eenvoud, zonder poespas en dat maakt de training prettig. Daarnaast heeft het mij een aantal inzichten: ik ben me ervan bewust geworden hoe belangrijk het is om vanuit eovervloed te leven en te ondernemen. Dus vanuit kalmte, harmonie en volheid, want dàt is wat je klant nodig heeft. En, iets om in te lijsten, de opsomming van iemand die verlichting leeft: zó iemand wil ik zijn en bij zo iemand wil ik zijn. Ik heb me dus na deze training voorgenomen om niet meer vanuit tekort te denken en te leven maar vanuit overvloed. Dus zeker meedoen met deze Masterclass.”

Yvonne

Kit biedt een prachtige training met een heldere opbouw. Ze legt heel duidelijk uit wat ze steeds doet. Kit coacht op een liefdevolle manier en doet dat vanuit haar hart. Zij begeleidt je op zo’n manier dat je ook bij het hart-deel in jezelf kunt komen. Zo kun je vanuit verbinding met jezelf gaan leven. De training biedt handvatten die je helpen om in je eigen kracht te gaan staan.De training heeft voor mij bekrachtigd dat ik een groot JA mag zeggen tegen wie ik werkelijk ben. Ik heb op een diepere laag ontdekt dat ik mij niet hoef te laten leiden door oude stukken, waarvan we er enkele samen hebben onderzocht. De training heeft mij nieuwe hulpbronnen gebracht.

Robbert

Over mij

Ik geloof dat het voor iedereen mogelijk is om zichzelf volledig te ontvouwen tot wie je bent. Net zoals ik dat gedaan heb. Je doet wat je goed kunt en je bent in harmonie en liefde met jezelf en anderen. Mensen vinden het fijn om bij je zijn en je draagt bij aan een betere en liefdevolle wereld.

Ik heb dit geleerd van de beste leraren in binnen- en buitenland: Lewis Bernaldo de Quiros, Robert Bakker, Kristina Brode, Nico Tydeman, Tony Robbins, Wayne Dyer, Louise Hay, Brendon Burchard en nog veel meer.

Van hen leerde ik mijn binnenwereld te zien als een landkaart én leerde ik het pad op te gaan naar liefde en kalmte.

Sylvia de Goede, Nol Twigt en Marielle van der Vlies leerden mij dat alles in mij al aanwezig is en hoe ik mijn zijn en kalmte concreet kan leven. Dat geeft mij zingeving, voldoening en een missie. Ik geef daarom in alle liefde alles wat ik heb mogen ontvangen aan jou door. Dat is mijn missie!

Ik doe dit niet alleen. Ik heb een coach, adviseurs en een communicatie-adviseur. Zeer ervaren mensen die mij in liefde bijstaan in mijn werk en mijn leven om mijn missie in de wereld te zetten en jou te helpen. Zij inspireren mij om dagelijks het beste uit mezelf te halen. Voor jou.

Dit is wat je krijgt

Ik geef deze Masterclass maandelijks  De eerstvolgende is 7 oktober 2021 live in Amsterdam van 10:00 tot 18:00

Deze fantastische dag kost je slecht 97 euro (exclusief btw)

De zaal bevindt zich vlakbij station Sloterdijk en is makkelijk te bereiken met auto en ov.

Ik heb plek voor tien deelnemers in de zaal.

Ik heb dus zeer beperkt plek voor deze bijzondere en unieke Masterclass.

Meld je nu direct aan! Binnenkort gaat de prijs omhoog.

Bonus

Voor mensen die zich aanmelden en daadwerkelijk aanwezig zijn bij de Masterclass heb ik twee mooie bonussen.

Als eerste bied ik je een gratis Psychosynthese Lifecoach Sessie aan met mij persoonlijk. Deze sessie is telefonisch en duurt een halfuur. Je kunt in deze sessie vragen stellen over je bedrijf, over jezelf of over je ervaringen van de Masterclass. Voel je vrij om in te brengen wat je wilt.

Ten tweede bied ik je een proefles Kaishi Meditatie Advanced. In deze groep verzorg ik zenlessen en begeleid ik zenstudenten op het geestelijk pad. Ik kijk uit naar je komst.