Zoek je verbinding? - Kies wie je Bent

Zoek je verbinding?

door | feb 5, 2020 | 6 reacties

Voel je je leeg en oppervlakkig? Mis je verbinding in je leven?

Herken je dat?

Als je last hebt van een leeg en oppervlakkig gevoel, kun je je intens eenzaam voelen. Je ontdekt dan hoe moeilijk het is die leegte te vullen. Ergens weet je dat je het zou kunnen vullen met zinvolle verbinding. Maar welke verbinding zoek je precies? Hieronder een overzicht van verschillende soorten van verbinding.

Ken je het gevoel om in een gesprek echt in verbinding te zijn? Het gesprek loopt, de woorden rollen je mond uit, je staat gelijk aan de ander en je voelt een diepe warmte. Deze momenten zijn spaarzaam, maar zo mooi! Dit kan alleen als je in verbinding bent met jezelf.

Communicatieve verbinding

Veel mensen voelen zich eenzaam, leeg, klein of onderdrukt in communicatie met een ander. De ander luistert niet naar je, heeft geen interesse, maakt geen tijd voor je of zit te vol in het eigen leven. En je kunt zelf ook onduidelijk zijn in je communicatie: te zacht praten, te weinig ruimte innemen of je te veel aanpassen aan de ander.

Roos van Leary

Er vindt dan een gesprek plaats, maar er is geen verbinding. De communicatieleer van de Roos van Leary stelt dat mensen in communicatie een positie kiezen. Ze kiezen de boventoon of de ondertoon. In de boventoon overschreeuw je jezelf om gehoord te worden en in de ondertoon druk je jezelf weg voor de ander. In beide situaties voel je geen echte verbinding.

Telefoonverbinding

Vanuit het verlangen om iets te delen bel je misschien naar je beste vriendin. De telefoon gaat over. Maar als ze niet opneemt, ben je teleurgesteld. Of ze neemt wel op. Heb je dan ‘verbinding’? Je praat wel met haar, maar je kunt haar niet zien. Zij kan, tijdens het bellen, doorgaan met haar eigen bezigheden. Ze is met haar werk bezig, ze checkt haar mail of ze praat tussendoor tegen haar man en kinderen. Het voelt niet alsof ze met haar volle aandacht bij jou is. Maar zelfs dan neemt het de pijn van de diepe leegte in je niet weg.

Skypeverbinding

Een Skypeverbinding biedt meer. Je ziet elkaar en je reageert op elkaars beeld én geluid. Het is fijn de ander te zien, maar het blijft gekunsteld. De ander is ver weg. Het is fijn ‘gezien’ te worden, maar het is nog niet de verbinding die je zoekt. De ander kunnen ruiken, voelen of omarmen is iets toch anders dan zwaaien naar een paar pixels.

Hoofdverbinding

Ben je een denker en zit je veel in je hoofd? Vind je het heerlijk om te analyseren en alles uit te pluizen? Dan ben je een hoofddenker. Een hoofdenker voelt ook, maar heeft een andere manier van naar zichzelf kijken en de wereld interpreteren. Mannen doen dat veelal vanuit hun hoofd en vrouwen vanuit hun gevoel. In een hoofdverbinding maak je de verbinding vanuit het denken en niet vanuit het voelen.

Gevoelsverbinding

Is voelen de leidraad in je leven? Ben je gevoelig voor sfeer, stemmingen van anderen, kleur, het weer of non-verbale signalen? Dan ben je waarschijnlijk een gevoelsmens. Je vindt het heerlijk om samen te zijn met anderen die dit ook hebben. De gevoelsverbinding zit in het delen en samen ervaren van gevoelens. Het denken heeft een ondergeschikte rol. Je voelt in verbinding met de ander de verbinding met jezelf.

Verbinding met jezelf

Verbinding met jezelf betekent dat je jezelf kent en voelt. Je bent sensitief voor jezelf en vertrouwt dat het klopt wat je voelt.

Hoe ga je met jezelf om? Wat zeg je tegen jezelf? Veroordeel je jezelf bij fouten? Geef je jezelf complimenten? Draag je zorg voor een gezond lichaam door goede voeding en beweging? Of verdoof je jezelf door alcohol, roken of beeldschermen?

Hoe je met jezelf omgaat bepaalt de verbinding die je voelt met jezelf. Als je jezelf verdooft voel je eenzaamheid. Als je ongezond leeft en niet sport kun je de kracht en de schoonheid van je lichaam niet voelen.

Het is bijzonder te ontdekken hoeveel macht je hebt om de verbinding met jezelf te leggen. Ontwikkel je spieren met sporten en bewegen, vijzel je energie op met voldoende slaap en voeding. Hoe liefdevoller je met jezelf omgaat, hoe natuurlijkere en liefdevollere verbindingen je legt om je heen.

Hartsverbinding

Vanuit liefde open je je hart voor jezelf en voor anderen. Een hartsverbinding is iets anders dan een gevoelsverbinding. In een gevoelsverbinding zijn je gevoelens leidend. Je volgt jezelf van moment naar moment op basis van je gevoelens. Dit kan gaan van boosheid naar blijheid tot verdriet. In een hartsverbinding kies je ervoor om in de liefde te blijven voor jezelf en anderen. Je bekijkt je moeilijkheden vanuit liefde en je komt sneller en zachter door moeilijkheden heen.

Zielsverbinding

Met sommige mensen ervaar je een zielsverbinding. Je hebt dan een zielsmaatje. Alsof je samen één ziel hebt. Je denkt vaak aan hetzelfde, je wilt hetzelfde en voelt hetzelfde. Je hoeft niet te praten en de ander begrijpt wat je bedoelt.

Spirituele verbinding

Ik krijg regelmatig cliënten die op zoek zijn naar een spirituele verbinding. Voel je de behoefte om leegte en oppervlakkigheid te vullen met een geloof, een religie of dienstbaarheid? Zolang het een daadwerkelijke verbinding is, die je in staat stelt om de pijn van je leegte en oppervlakkigheid aan te kijken, leidt het tot vervulling en zingeving.

Universele verbinding

Een universele verbinding is een verbinding met je Hogere Ik. Je komt in verbinding met je Hogere Ik door meditatie, overgave en loslaten van je ego. In het Hogere Ik vertrouw je erop dat het leven je geeft wat je nodig hebt. Je weet dat je geen controle hebt over de loop van je leven, maar wel hoe je ermee omgaat. Je gaat liefdevol met je leven om, om dienstbaar te zijn. Je voelt je één met het leven en je ervaart een diep geluk en dankbaarheid.

In de universele verbinding vul je geen leegte en oppervlakkigheid. Zelfs niet als je alleen bent of als het leven je beproeft met moeilijkheden. Je weet dat je gedragen wordt.

Welke verbinding wil jij?

Voel jij je eenzaam in je zoektocht? Heb je behoefte aan een gesprek om samen te kijken welke verbinding je vorm wilt geven in je leven? Boek dan nu direct een Kies wie je Bent sessie. Ik sta je graag te woord.

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

6 Reacties

 1. Simona

  Ik wordt hier warm van als ik denk aan die zielsverwant waar ik zo dankbaar voor ben. De echte verbinding met iemand voelen is een verrijking van je leven. Doordat je dit zo mooi verwoord hebt weet ik weer dat een connectie hebben met een ander mijn basis is. Bedankt voor je mooie woorden. Liefs Simona

  Antwoord
  • Kit de Haan

   Graag gedaan Simona! Wayne Dyer benoemt dat de verbinding aangaan met elkaar in liefde het belangrijkste is wat je in dit leven te doen hebt. Ontroerend dat je dit benoemd! Dankjewel.

   Antwoord
 2. Marieke

  Wat bijzonder dat je ons lezers uitnodigt in het onderzoeken welke verbinding we vorm willen geven. Dat maakt toch dat ik je blog nog eens ga lezen welke er allemaal zijn. Ik vind het helder beschreven en ook mooi. Bedankt

  Antwoord
  • Kit de Haan

   Dankjewel Marieke! Ik vind het ook heerlijk om erover te schrijven. Fijn dat je er iets aan hebt!
   Liefs Kit

   Antwoord
 3. Femke

  Er zijn meer verbindingen dan ik zelf had kunnen bedenken. Verbinding met mezelf is voor mij het belangrijkste om van daaruit een hartsverbinding met de ander te kunnen hebben.

  Antwoord
  • Kit de Haan

   Mooi Femke! Bedankt voor delen van welke verbinding jij warm wordt en waar je voor gaat.
   Liefs Kit

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *