Wil jij met jezelf aan de slag? - Kies wie je Bent

Wil jij met jezelf aan de slag?

door | mei 20, 2020 | 5 reacties

Wil jij met jezelf aan de slag? Diep van binnen weet je het. Je zou gezonder moeten eten, meer moeten bewegen, mediteren en met jezelf aan de slag gaan. Je hebt misschien al eens hulp gehad van een psycholoog of huisarts.

 

Je weet het

Je bent inmiddels jaren verder en je hebt geen rust in je hoofd. Je gaat maar door. Je gezin of je werk vragen veel van je en je vindt het moeilijk om je grenzen aan te geven. Je verlangt naar rust, tijd voor jezelf en ontspanning. Waarom is het zo moeilijk om een keuze te maken voor jezelf?

“Ik vind jou vervelend, ik vind de sessies vervelend en ik kom eigenlijk liever niet. En dat is nou precies de reden waarom ik weet dat ik door moet gaan,” zegt een klant met een voorzichtige glimlach. Ik hoor de angst in haar stem. Eigenlijk durft ze niet met zichzelf aan het werk te gaan. Ik hoor ook haar vertrouwen en ik voel trots en respect voor deze eerlijke woorden. 

De tocht naar je binnenwereld

Mijn grootste inspirator Robert Bakker zegt: “Je kunt niet zonder gevaar de tocht naar je binnenwereld maken, want dan kom je van alles tegen aan troep, pijn en andere dingen die je al jaren vermijdt.”

Wat is de tocht naar binnenwereld? Dat is je blik naar binnen richten. Richt je aandacht op je gedachten, je gevoelens en je lichaam. Sta stil, mediteer en onderzoek wat je denkt en voelt. Ruim bovendien op wat niet van jou is. Je ontwikkelt daarmee bewustzijn, stilte en liefde om te zijn wie je in essentie bent.

Je bent bang

Precies dit stilstaan is doodeng. Want als je stilstaat, ga je voelen. Dan voel je hoe moe je bent, hoe jij jezelf al jaren voorbij loopt of wegrent voor echte liefde en verbinding omdat het te pijnlijk is. Langzaam dringt het besef door dat je er iets mee wilt. Je wilt werken aan jezelf, maar ook weer niet want het is eng. Je wilt groeien, maar het mag geen pijn doen. Wat wil je nou eigenlijk echt? Welke keuze maak jij?

Keuze van je leven

Je staat voor de belangrijkste keuze in je leven. Realiseer je goed dat elke keuze consequenties heeft. Als je kiest voor het bekende en je blijft doen wat je nu doet, hoef jij je pijn niet aan te kijken. Je blijft je ongelukkig en eenzaam voelen en als je dat oké vindt, moet je dat blijven doen.

Ben je wel bereid tijd, geld en energie te steken in jezelf? Dan hoort de spanning van het onbekende erbij. Ja, misschien wordt het moeilijk, maar misschien ook niet. Het is een prachtig pad. En je hoeft het pad niet alleen te bewandelen. Ik loop met je mee en in mijn programma’s zijn talloze mogelijkheden om je ervaringen te delen met anderen.

Trots

Ik ben trots op de vrouw in het begin van dit verhaal. Zij laat bewustzijn en inzicht zien. Zij weet dat werken aan jezelf oncomfortabel is. En toch heeft ze de moed en het doorzettingsvermogen om voor zichzelf te kiezen. Zij weet dat ze deze pijn aan moet gaan om bij zichzelf uit te komen.

Doe je het of doe je het niet?

Dus doe je het of doe je het niet? Doe het alleen als je het echt wilt. De tocht naar je binnenwereld is namelijk oneindig. Je binnenwereld is groter dan je buitenwereld. Er valt zoveel te ontdekken in je psyche, je ziel, je liefde, je gedachten en je geest.

Ga samen

Mijn advies is om dit pad niet alleen te gaan. Ga het met iemand die de weg kent. Iemand die je de route wijst, je behoedt voor valkuilen en je helpt om stap voor stap je binnenwereld te verkennen.

Gratis Webinar Kalmeer je Geest

Om hier een begin mee te maken heb ik een nieuw webinar ontwikkeld. In dit webinar deel ik zeven meditatieve tips om je geest te kalmeren. Met dit webinar zet je de deur naar je binnenwereld open. Ben je bereid jouw deur open te zetten en een blik naar binnen te werpen? Meld je dan aan onderstaande knop.

Mijn webinars lopen snel vol, dus wacht niet te lang.

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

5 Reacties

 1. Marielle van der Vlies

  Ja Kit, de innerlijke weg is soms buitengewoon confronterend. En daar kom je dan achter als je het besluit hebt genomen naar binnen te gaan. Maar het punt is, als je eenmaal ontwaakt ben kan je niet meer terug. Fijn Kit dat jij je klanten hierin kan vergezellen.

  Antwoord
  • Kit de Haan

   Dankjewel Marielle! Je kan niet meer terug en je wilt ook niet meer terug is mijn ervaring.

   Antwoord
 2. Ingrid

  Lieve Kit ik herken het stuk van :”voorbij loopt of wegrent voor echte liefde en verbinding omdat het te pijnlijk is. Langzaam dringt het besef door dat je er iets mee wilt.”
  Ja, ik wilde een relatie en nu stond die kanjer daar, maar er was altijd een maar…. ik besefte mijn angst om mij te verbinden. Hem te vertrouwen en iets moois op te bouwen. Angst voor de pijn. Ik heb geleerd te mediteren zodat ik naar binnen kon keren. Ik ben diep in de pijn gegaan. En toen eens goed bij mezelf te rade gegaan om een keuze te maken omdat deze onrust en vlucht eeuwig zou blijven bestaan. Toen nam ik de sprong en ben ik ervoor gegaan.
  Ik kies ervoor mij kwetsbaar op te durven stellen, mijn hart te openen en de liefdesstroom zijn weg te laten gaan. Hij wil samen met mij het meditatieve pad bewandelen. En ik raad het iedereen aan. Dank je Kit voor wat je doet en dit waardevolle delen. Je geeft hiermee zoveel waardevols aan velen.🙏❤

  Antwoord
  • Kit de Haan

   Dankjwewel voor je openheid Ingrid. Mooi voorbeeld hoe jij met jezelf aan de slag gegaan ben. Zo werkt het dus. Bedankt voor delen.

   Antwoord
 3. Marieke Driebergen

  Dank je voor je belangrijke advies. Ik merk dat je op vele manieren ‘met jezelf aan de slag kunt gaan’ en daarin staat in mijn ervaring 1 ding bovenaan als meest belangrijk. En dat is dat het in je eentje niet te doen is. Je kunt niet zien waar je zelf op/in zit. Mooi dus je advies om samen te gaan en wat geweldig dat jij je steun aanbiedt.
  Liefs, Marieke

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *