Hoeveel weet jij? - Kies wie je Bent

Hoeveel weet jij?

door | sep 28, 2020 | 1 reactie

Hoeveel weet jij over jezelf? Hoeveel zelfhulpboeken heb je al gelezen? Hoeveel cursussen over zelfontwikkeling heb je gevolg?

You need to move

“Move. You need to move!” schreeuwde hij keihard tegen mij. Hij rende met een houten zwaard, een ‘bokken’, op mij af en hief die recht boven mijn hoofd. De bokken zou op mijn hoofd terecht komen en mijn schedel kunnen verbrijzelen. Maar in plaats van te bewegen bevroor ik ter plekke. Het zwaard kwam tot stilstand op tien millimeter boven mijn hoofd. Ik was ijskoud en ik voelde niets. Mijn leraar hapte naar lucht. Later die les kwam hij met een grijns op zijn gezicht naar mij toe en zei: “I don’t have to kill you, you’ll do it yourself.”

Zoektocht

Ik doe dat vaker. Zodra het moeilijk wordt, beweeg ik niet meer en mijn adem stokt. Dan ervaar ik alleen maar angst.

Het incident met de bokken startte mijn zoektocht naar wat er gebeurde. Ik wilde koste wat kost begrijpen wat ik deed. Dus dompelde ik me onder in trainingen en opleidingen. Ik heb een therapie-opleiding gedaan in Duitsland, zwarte band in Aikido gehaald en ben zenmonnik geworden. Ik heb erg veel theoretische kennis over persoonlijke ontwikkeling in mijn rugzak gestopt. Inmiddels heb ik ontdekt dat ik met deze angst kan werken. Ik kan nu ontspannen onder druk en meebewegen met de ander en leerde samen te smelten met de ander.

Samensmelten

Maar ik had niet door dat ik samensmolt uit angst. Uiteindelijk had ik dus niet veel aan al die kennis. De kennis heeft mij informatie gebracht: ik begreep hoe sommige structuren en patronen in mij werkten. Maar door de jaren heen ben ik gaan inzien dat ik helemaal geen handen en voeten gaf aan al die kennis. Zijn wie ik ben is blijkbaar veel moeilijker.

Authentiek zijn

Hoe geef je jouw leven daadwerkelijk vorm zoals het voor jou bedoeld is? Mensen zoeken het antwoord op die vraag vaak in hun hoofd. Maar in jouw hoofd zit voornamelijk kennis. Kennis over wie je bent en wat je kan. Dat is iets anders dan wat je voelt of hoe jij je gedraagt. Ik wist wel heel veel, maar ik kon zelfs niet opzij stappen, terwijl mijn leraar mij met de dood bedreigde.

Hoeveel heb je geleerd?

Hoeveel heb ik dan eigenlijk geleerd? Al die kennis kon ik niet tot uiting brengen in mijn voelen of mijn gedrag. Kennis is behulpzaam, maar niet het enige. Als ik kijk naar de wereld door een kennisbril ben ik voortdurend aan het beoordelen. Dat mag ook wel, maar ik wil het niet.

Weinig bewustzijn

Ik wil authentiek naar de wereld en naar mezelf kijken. Ik wil dat mijn kennis een grotere waarde draagt, dan alleen mijn eigen kleine waarheid. Mijn gedrag en wat ik voel zijn grote delen van wie ik ben en die leef ik niet bewust. Die leven hun eigen leven en dat is bij tijd en wijle erg hinderlijk. Dat gebrek aan bewustzijn is te zien in hoe ik communiceer en hoe ik mijn leven inricht.

Herken je dit?

Herken je dit? Dat je hoofd vooruitloopt op hoe je voelt? Of omgekeerd, dat je al iets gedaan hebt zonder erover nagedacht te hebben en dat je achteraf de scherven moet opruimen?

Je kunt dit veranderen door het in het nu te leven. In het nu liggen je hoofd, je hart en je handelen op één lijn. Dat kun je leren en vervolgens oefenen. Daar wordt jouw leven een stuk eenvoudiger van en dan heb je minder conflicten. Er lekt geen energie meer. Je leeft dan vanuit wie jij in essentie bent. Daar heb ik drie tips voor:

Tips

 

  1. Zoek de stilte

Om bewustzijn te ontwikkelen heb je stilte nodig. Door stil te staan kan je hoofd tot rust komen en begin je te voelen. Dit is precies wat je wilt, want dan leer jij je gevoelsleven te herkennen.

  1. Schrijf op wat je denkt

Houd voor een paar dagen een gedachtendagboek bij. Je zult tot de ontdekking komen dat jij altijd dezelfde soort gedachten hebt, die steeds weer terugkomen.

  1. Praat er eens met iemand over

Wat zien anderen in jou wat jij zelf niet ziet? Daar kom je alleen achter door het te vragen.

Move

Het was voor mij een openbaring dat ik geen handen en voeten gaf aan wie ik ben. Ik ben gaan inzien hoeveel gedoe ik zelf creëer in mijn leven. Pas toen ik inzag dat ik met mijn denken en voelen mijn handelen bepaalde, ging er een deur voor mij open. Wat een kracht lag daarachter!

Dat betekent dat ik nu mijn leven in eigen handen heb genomen. Het heeft mij enorm geholpen te kiezen voor de essentie die ik ben én dit te gaan leven. Ik heb weer leiderschap over mijn leven. Deze move heeft mijn leven voorgoed veranderd. Voel je al langer de behoefte om jou leven een move te geven? Dan is dit jouw moment.

Gratis webinar Kalmeer je Geest

Het is voor mij eenvoudig om moeilijke, mistige en verwarrende zaken als gevoelens, piekeren, saboterende gedachten behapbaar te maken. Zodat jij grip krijgt op je denken, de drukte in je hoofd eindelijk stopt en jij rust vindt.

Zelfs meer dan rust vind. In dit webinar laat ik zien dat het óók voor jou mogelijk is om een diepe kalmte te vinden in jezelf. Ik deel zeven meditatieve tips die je leven veranderen.

Je leven verandert van voortdurende onrust, stress en onzekerheid naar liefde voor jezelf, vertrouwen, zekerheid en kalmte.

Will je dat ook? Kom dan kennismaken met mijn manier van werken en laat je verrassen en inspireren.

Er is een uitweg uit onrust en angst. Echt waar. Ook voor jou! Ik laat je in het webinar zien hoe.

Meld je hieronder direct aan. Dit webinar loopt snel vol.

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *