Hoe bewust leef jij? - Kies wie je Bent

Hoe bewust leef jij?

door | mei 5, 2020 | 0 Reacties

Heb jij wel eens dat er dingen aan je voorbij gaan? Dat jij je niet bewust bent van wat er gebeurt? Of dat je het lekker vindt om de wereld even te vergeten door uren te Netflixen en een wijntje teveel te drinken?

Onweer gemist

Ik sta op het verlaten station van Naarden-Bussum onder donkere wolken. Bliksemflitsen verlichten de hemel. Er komt een korte maar zeer hevige regenbui aan. Cool, denk ik. Machtig mooi vind ik dat: die krachten van de natuur.

In de trein neem ik me voor te genieten van dit natuurgeweld dat elk moment over mijn treinreis kan uitbarsten. Ik zoek een plekje om te zitten en luister ondertussen naar een podcast van Wayne Dyer.

Het volgende moment word ik wakker van een stem: “Het volgende station is Hoofddorp, eindbestemming van deze trein.” Als ik nog half versuft uitstap, liggen er grote plassen water op de grond en is het alweer droog. Het natuurgeweld is voorbij zonder dat ik het gemerkt heb, net als mijn treinreis overigens. 

Verdoving

Het gevoel van verdoving is soms prettig. Je bent even niet bezig met je problemen, corona of andere moeilijkheden die zich dagelijks aan je opdringen. En er is niets mis mee om af en toe de verdoving in te stappen. Het ontspant je en je komt erin tot rust.

Hoe bewust ben je?

Maar de vraag is: hoe bewust ben je hiervan? Weet je dat je behoefte hebt aan verdoving en hoe ga je ermee om? Wil je dit wel of overkomt het je gewoon? Want als het je overkomt, is er iets anders aan de hand.

Onbewust gedrag

Als verdoving je overkomt, word je meegenomen in de waan van de dag. Je gedrag, wat je voelt en wat je denkt zijn dan onbewust. Je vertoont een bepaald gedrag om ofwel pijn te vermijden, ofwel liefde te krijgen. Als je onbewust verdoving zoekt, is dat gedrag leidend in hoe jij de dag doorkomt.

Kies wie je Bent

Daarom heet mijn bedrijf Kies wie je Bent. Als je bewust wordt van je verdoving, ontstaat er een keuze. Je hebt de keuze om onbewust te blijven en je gedrag laten leiden om pijn te vermijden en liefde te krijgen, óf de keuze om bewust gedrag te kiezen en te zijn wie jij in essentie bent.

Herhaling

Wat wil jij en wat levert het je op? Onbewust gedrag is een herhaling van patronen en dat levert conflict en gedoe op. Je voelt je uit balans, emotioneel en onrustig. Het levert je slapeloze nachten op en je vecht dagelijks tegen je gevoelens en gedachten.

Onderzoek

Of je kiest om je bewust te zijn van je gedrag en je weet dat dit ontstaat vanuit bepaalde overtuigingen over jezelf. Je hebt tijd, geld en energie geïnvesteerd om je onderliggende gedachten te onderzoeken en je daar bewust van te worden.

Meer dan je gedachten

Je bent je bewust dat je niet je gedachten bent. Gedachten zijn als wolkjes in de lucht die je voorbij kunt laten gaan. Je hebt geleerd je gedachten te zien, te herkennen en vooral te laten. Dit bewustzijn maakt je vrij.

Vrij

Je bent vrij om te zijn wie je bent. Vrij van conflict en gedoe en vrij van de behoefte om te verdoven. Je ervaart dat dit bewustzijn liefdevol is. Het geeft je een gevoel van eenheid en Groot Vertrouwen. Je voelt je verbonden met de natuur en in je gedrag ben je rustig, open en liefdevol. Mensen vinden het prettig om in je buurt te zijn.

Hogere Zelf

Dat komt omdat er in jou geen conflict is. Niets in jou stoot anderen af. Je hebt de keuze gemaakt om je Hogere Zelf te zijn. Dit Hogere Zelf is een transpersoonlijke plek waarin wijsheid, intuïtie, humor, liefde en compassie er gewoon zijn.

Word wakker

Laat je door dit blogartikel inspireren om je Hogere Zelf te onderzoeken. Stel jezelf oprecht de vraag: “Hoe bewust ben ik?”

Ik hoop dat het je wakker maakt. Net zo goed als ik wakker werd in de trein en ontdekte dat ik ruim drie kwartier door slaap totaal onbewust gemist had. Het natuurgeweld, dat ik zo graag wilde zien, ging volledig aan mij voorbij.

Maar ik heb wel bewust de keuze gemaakt om mijn leven niet aan mij voorbij te laten gaan. Ik heb al mijn tijd, geld en energie gestoken om mijn Hogere Zelf te vinden. En ja, ik val af en toe in slaap en laat die verdoving over me heen komen. Niets menselijks is mij vreemd. Ik ben me hier alleen bewust van en ik kies er iedere dag opnieuw voor om wakker te zijn en om mijn Hogere Zelf te zijn.

Hoe bewust wil je zijn?

Hierbij nodig ik je uit om jezelf de vraag te stellen: “Hoe bewust wil ik zijn?”

Wil je onbewust blijven en je gedrag baseren op het vermijden van pijn en het verkrijgen van liefde? Of kies je voor een wakker leven? Kies je voor confronterend zelfonderzoek dat soms moeilijk is? Kies je voor een bewustzijn waarin jij je vrij, liefdevol en verbonden voelt?

Dé manier om deze keuze te onderzoeken is meditatie. Door te zitten, de stilte en de rust creëer je de ruimte om te onderzoeken wat je meer bent dan alleen je gedachten en je gedrag. Meditatie brengt je eenvoudig naar je Hogere Ik.

Wil jij dat ook? Meld je dan aan voor mijn gratis webinar Kaishi Meditatie en ervaar het zelf.

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *