“Ik kán niet voor mezelf kiezen. Ik wil niemand tot last zijn. Ik kan er niet zomaar mee stoppen. Ze zijn het nu eenmaal zo gewend,” zegt een klant.

Kies jij wel voor jezelf?

Wat beperkt jou om te kiezen voor jezelf? Is dat je hypotheek, je baan of je kinderen? Of is het waar je allemaal aan moet voldoen volgens anderen? Precies die beperking veroorzaakt dat je niet kiest.

Gekozen

Je hebt al gekozen, alleen niet bewust. Je leven is een aaneenschakeling van gebeurtenissen en keuzes. Het één loopt over in het ander. Van je opvoeding, via je eerste liefde tot werk, trouwen en kinderen krijgen. Als je onbewust kiest, kies je vaak wat anderen ook kiezen, je kiest de norm. Je wilt erbij horen en je kiest net als iedereen voor huisje, boompje, beestje.

Buitenkant

Je leven staat op de rit. De buitenkant heb je voor elkaar. Je binnenkant, je gedachten en je gevoelens, vertellen een ander verhaal. Je vraagt je af of dit het is. Je voelt je leeg vanbinnen. Je draagt een rugzak van je verleden mee en niemand schijnt echt te begrijpen wat daarin zit. Je rookt en drinkt meer dan je zou willen. Je fantaseert over meer geld, een ander huis, een andere partner of een andere baan.

Oplossing?

Zou dat de oplossing zijn? Ik zeg je van niet. De oplossing zit niet aan de buitenkant, maar aan de binnenkant. Natuurlijk kunnen veranderingen in je leven als een andere baan of een scheiding je veel lucht en ruimte geven, maar uiteindelijk neem je jezelf mee. Als je aan de binnenkant niets verandert, blijf je hetzelfde doen wat je altijd al doet.

De keus om te kiezen

Ik help je de keus te maken om voor jezelf te kiezen. Kiezen voor jezelf is kiezen voor je binnenkant. Wat houdt dat in?

Stap 1

Het begint met bewust worden. Die start heb je al gemaakt als je dit leest. Je bent je bewust van een binnenkant. De wereld van je gevoelens en je gedachten.

Stap 2

De volgende stap is je gedachten en gevoelens te onderzoeken. Zijn ze positief of negatief? Als je een rugzak uit je verleden meedraagt, zijn je gedachten veelal negatief. Dat komt door de negatieve boodschappen die je hebt meegekregen. Je ontwikkelt een negatief zelfbeeld met weinig zelfvertrouwen. Je bent streng en hard voor jezelf en complimenten ontvangen vind je moeilijk. Positief denken is dat je de bereidheid en de nieuwsgierigheid hebt om je binnenkant te onderzoeken. Je open te stellen voor keuzes die je nog niet kent.

Stap 3

Stel jezelf vervolgens de vraag of het behulpzaam is wat je denkt en voelt. Denken dat je een sukkel bent die alles fout doet is niet behulpzaam. Deze gedachten trekken je naar beneden en zijn een herhaling van wat je waarschijnlijk je hele leven al denkt.

Stap 4

Nu komt het echte kiezen in beeld. Je hebt gekozen om je binnenwereld te onderzoeken. Je weet dat de antwoorden niet aan de buitenkant zitten. Dat betekent dat je in je binnenwereld iets moet veranderen. Je doorbreekt het patroon van negatief denken. Kies hier bewust voor. Kies bewust voor iets wat je nog niet kent.

Stap 5

Vraag om hulp. Zoek iemand die je kan helpen om ondersteunende gedachten te ontwikkelen. Iemand die je kan helpen je rugzak te legen en je negatieve gedachten los te laten. Iemand die je kan leren dat je kunt vertrouwen op wat je voelt. Iemand die je kan bevestigen en steunen op de nieuwe weg die je ingaat.

Stap 6

De laatste stap is blijven oefenen en niet opgeven. Je binnenwereld is namelijk oneindig groot en oneindig mooi. Als je bijvoorbeeld gaat mediteren of leert werken met visualisaties ontdek je de schoonheid van je binnenwereld. Ik beloof je dat deze vele malen prachtiger is dan het negatieve denken dat nu de overhand heeft.

Effect keuze binnenkant

Hoe fijn zou het zijn als je echt gaat kiezen voor jezelf? Je hoeft je buitenkant daarvoor niet eens te veranderen. Kiezen voor jezelf gaat over jou. Jouw binnenkant. Richt je blik naarbinnen en maak daar de keuze om te leven in liefde, vrijheid en bewustzijn.

Het zal je leven veranderen en verrijken. Je zult hier de rest van je leven baat bij hebben. Je voelt je onafhankelijk en vrij. Je bent verlost van het schuldgevoel dat je anderen tot last bent. Je kiest er dagelijks voor om je leven te vullen met liefde, zowel voor jezelf als anderen.

Kies-wie-je-Bent-sessie

Ik help je de keus te maken te kiezen voor jezelf. Verlang je ernaar te kiezen voor je binnenkant? Kun je dat in je eentje? Ik kon het niet en ik vond mensen die mij stap voor stap begeleidden. Mijn binnenkant werd zichtbaar en samen ruimden we alle troep op die mijn kracht in de weg lag. Nu ben ik klaar om jou te helpen.

Ben je nieuwsgierigheid naar je binnenkant?

Boek dan nu een gratis Kies-wie-je-Bent-sessie.

We onderzoeken samen welke stappen je nodig hebt om te kiezen voor je binnenkant.