Je herkent het vast dat je wel eens ontevreden bent over jezelf, dat je te streng bent voor jezelf of dat je de neiging hebt om te hard te werken.

Ik herken het, want dat voelde ik ook zo. Ik vertelde mezelf vaak dat ik niet goed genoeg was en dat ik faalde. Ik vond dat ik veel tekort kwam in mijn leven.

Ik heb ervoor gekozen om het anders te doen. Ik besloot te stoppen met hard werken en te geloven in mezelf. In de loop der tijd heb ik geleerd mijn gevoel van tekort om te zetten naar innerlijke rijkdom. Ik deel graag met je hoe ik dat gedaan heb.

18 verrassende tips om te leven vanuit innerlijke rijkdom en vervulling

 1. Geloof het

De allereerste stap is dat je gelooft dat het kan. Kun je het horen dat ook jij gelukkig kunt worden?  Dat ook jij kunt leven in liefde, rust, zelfvertrouwen, ontspanning, verbinding en zingeving.

2. Vraag of het behulpzaam voor je is

Negatief denken is niet behulpzaam, het trekt je naar beneden en je blijft doen wat je altijd al deed. Maak bewust de keus om negatieve gedachten te stoppen en te vervangen door behulpzame ondersteunende gedachten.

3. Mediteer elke dag 5 minuten

Download bijvoorbeeld de app van Insight Timer in de App Store of zoek YouTube filmpjes van Abraham Hicks of Louise Hay. Zij hebben prachtig geleidde meditaties gemaakt die je stap voor stap leren contact te je maken met je binnenwereld.

4. Tony Robbins

Luister dagelijks naar podcast van Tony Robbins. Als jij denkt en leeft vanuit een tekort, trek je tekort aan in je leven. Als jij leert te leven vanuit innerlijke rijkdom en vervulling, trek je rijkdom en vervulling aan. Zo werkt de Wet van Aantrekking.

5. Vraag: Wat denk ik nu?

Vraag meerdere malen per dag aan jezelf: Wat denk ik nu? Kom erachter wat je vaak denkt. Misschien ontdek je dat je regelmatig negatief denkt. Maak het bewust en verander het naar positief.

6. Check je overtuigingen

Hoe jij over jezelf denkt is een overtuiging. Aangeleerd uit je jeugd. Maar klopt dit wel met wie jij echt bent? Check je overtuiging over jezelf door anderen eens te vragen hoe zij over jou denken.

7. Uit je dankbaarheid

Schrijf elke dag op waar je dankbaar voor bent. Dat kunnen grote en kleine dingen zijn. Dankbaarheid helpt je om een positieve plek in te nemen in jezelf.

8. Afscheid nemen

Neem bewust afscheid nemen van bepaalde gedragingen. Ik doe dit bijvoorbeeld in het verkeer. Ik kies er bewust voor om niet meer geagiteerd te reageren in het verkeer

9. Blijf bij jezelf

Als jij rot voelt, zorg dan eerst voor jezelf. Neem een warm bad, een flinke wandeling, schrijf het van je af. En vertel het dan pas een ander. Daarmee voorkom je dat jij jouw tekort op het bord van een ander legt.

10. Stop er gewoon mee

Als jij jouw gedrag of gevoelens niet zat bent, ga er dan gewoon mee door. Als je het wel zat bent, stop er dan mee. Stop met lijden en ga voor je geluk. Vandaag!

11. Praat erover

Praat erover met mensen die deze weg goed kennen. Die je kunnen begeleiden op jouw pad naar innerlijke rijkdom en vrijheid. Zoek deze ondersteuning en laat je inspireren door te kijken hoe anderen dit voorleven.

12. Schrijf je gedachten op

Het is behulpzaam om te schrijven. Het schrijven helpt je gedachten op papier te zetten en het daar te laten. Je kunt ze letterlijk even van je af schrijven. Schrijf ook je positieve gedachten op.

13. Gebruik je lichaam

Je lichaam zelf is niet negatief. Je lichaam gebruiken haalt je uit je hoofd. Je gaat er letterlijk minder van denken. Dus zet een stappenteller op de telefoon of ga beginnen wekelijks te sporten.

14. Eet om te voeden, niet om te vullen

Alles wat je eet zet zich om in gedachten en emoties. Van suiker wordt je hyper en van vet wordt je lui. Van snelle suikers word je behoeftig. Eet en drink wat je lichaam voedt en gezond houdt.

15. Douche de binnenkant

Ik drink warm water op lichaamstemperatuur. Omdat het op lichaamstemperatuur het lichaam binnenkomt, wordt het via het weefsel in de borstkas opgenomen en het reinigt je borstkas van boven naar beneden.

16. Zoek de natuur op

Alle antwoorden die je zoekt kun je vinden in de natuur. Jij bent een onderdeel van de natuur. Ga naar het bos of het strand en verbind jezelf met je eigen natuur.

17. Zoek ondersteuning bij gelijkgestemden

Je bent niet in je eentje. De westerse wereld staat op de drempel van bewustzijn. Zoek een groep, een community van mensen die exact hetzelfde doen wat jij doet.

18. Laat je inspireren

Al eeuwenlang zijn vele mensen, leraren, meesters en gewone mensen je voorgegaan op dit pad. Onderzoek wat bij jou past en ga ervoor. Zoek een leraar.

Welke tip ga jij als eerste uitproberen? Laat het me weten in onderstaand reactieveld.

Deze tips werken alleen als ze echt uitvoert. Als jij niks doet, gebeurt er ook niks.

Gratis Online Meditatie

Al mijn klanten geven aan dat ze leegte en zinloosheid ervaren in hun leven. Ze verlangen naar Verbinding, Vertrouwen en Zingeving. Om die reden start per 6 maart de wekelijkse Gratis Online Meditatie. Je kunt je per keer opgeven. Je zit nergens aan vast.

Meld je nu via onderstaande link aan:

https://www.eventbrite.com/e/gratis-online-meditatie-tickets-57046611952

Hartelijke groet,

Kit